В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Фючърсите в САЩ са стабилни, докато търговците чакат протоколите от Фед

Пазарен коментар на Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие", 23.11.2022 г.

16:10 | 23 ноември 2022
Обновен: 16:13 | 23 ноември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции и фючърсите върху акциите на САЩ бяха стабилни, тъй като инвеститорите очакваха публикуването на протоколите от последната среща на Федералния резерв за информация относно пътя на повишаване на лихвените проценти. Това каза Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Петко Трухчев.

Stoxx 600 се задържа близо до тримесечен връх, тъй като акциите на добивните и енергийни компании се повишиха. Credit Suisse Group AG се понижи след предупреждение за загуба за четвъртото тримесечие. Германският индекс DAX се понижи с 2 десети от процента, френският CAC също бе на червено с 1 десета от процента

Договорите за S&P 500 се повишиха, след като основният измерител затвори на най-високото си ниво от средата на септември във вторник. Фючърсите на Nasdaq 100 бяха слабо променени. Доходността по десетгодишните държавни облигации на САЩ спадна с един базисен пункт.

Акциите на "Манчестър Юнайтед" скочиха по време на предпазарната търговия в САЩ, след като собствениците на историческия английски футболен клуб заявиха, че проучват опции, които биха могли да доведат до продажба.

Индексът на азиатските акции се покачи.

Обемите на пазарна търговия се очаква да бъдат по-слаби, предвид празника на Деня на благодарността в САЩ в четвъртък.

Показателят за силата на долара намали спадовете, като валутата на Нова Зеландия е сред най-добре представилите се спрямо долара, след като централната банка на страната повиши лихвените проценти с най-много в историята.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.