В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Всички европейски традиции трябва да бъдат свързани и обърнати към бъдещето

Новият посланик на Франция в България Н. Пр. Ерик Льобедел във В развитие, 28.10.2016

21:37 | 28 октомври 2016
Автор: Кирил Петков
Посланикът на Франция в България Н. Пр. Ерик Льобедел. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Посланикът на Франция в България Н. Пр. Ерик Льобедел. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е известна с качественото си образование, а бъдещето е в сферата на технологиите. Това каза в първото си телевизионно интервю за българска медия в ефира на предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова новият посланик на Франция у нас Н. Пр. Ерик Льобедел. Той присъства по време на откриването на Салона на образованието, организиран от Френското посолство. 

"В европейски контекст е известен интересът за развитие на мултикултурни връзки и междуцивилизационен обмен, но трябва да ги обръщаме към бъдещето. Обръщане към бъдещето означава да свържем всички традиции - исторически и културни на големите европейски страни с изследванията, с пазара, със заетостта, с технологичния напредък и артистичната мисъл. Защото тези неща понякога са свързани".

Има традиционни трендове в образованието, които никога не бива да се пренебрегват, каза още посланикът. "Всичко, свързано с индустрията остава важно. Може да се мисли за автомобилната индустрия, за стоманената индустрия, за агро-хранителния сектор, но всички тези традиционни трендове са модернизирани".

Основната тенденция остава непроменена - акцентът в образователните програми е с фокус върху "технологичния сектор в широк спектър - от традиционната индустрия, преминавайки през агро-хранителния сектор - чак до високите технологии".

Вижте целия коментар: