Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Социалните мрежи с действия срещу Доналд Тръмп

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 07.01. 2021

11:40 | 7 януари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Twitter и Facebook обявиха, че са заключили акаунтите на президента Доналд Тръмп, след като е продължил да споделя неверни твърдения за резултатите от американските президентски избори през 2020 г. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването  "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

"Twitter обясни, че ще заключи профила за 12 часа, след като премахне проблемните туитове. В допълнение към това компанията предупреждава, че ако Тръмп продължи да нарушава правилата на компанията това „може да доведе до постоянно спиране на акаунта му".

"В сряда вечерта Facebook обяви, че ще предприеме и още няколко допълнителни действия. Сред тях попадат търсенето и премахването на съдържание, което подкрепя случилото се в Капитолия, призивите за носене на оръжия на места в цялата страна, снимки или видеа от щурмувалите снощи, призиви за допълнителни протести и всякакви опити за организиране с цел повече насилие в следващите дни",  заяви главният редактор на Investor.bg.

Попов цитира вицепрезидентът на Facebook Гай Росън, които заяви: "Това е извънредна ситуация и ние предприемаме подходящи спешни мерки, включително за премахване на видеоклипа на президента Тръмп. „Премахнахме го, защото вярваме, че не намалява, а допринася за риска от продължаващо насилие“.

Целия разговор вижте във видеото.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.