Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Новият договор на Краля: Кои баскетболисти взимат най-много пари в НБА?

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, Бизнес старт, 04.12.2020

11:01 | 4 декември 2020
Обновен: 10:39 | 27 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Суперзвездата на НБА и Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс се разбра да поднови договора си с шампионите. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Новината дойде от агента на Краля – Рич Пол. ЛеБрон ще остане при "езерняците" до лятото на 2023 г. За новия сезон той ще получи възнаграждението си от последната година на настоящия контракт – малко над 39 млн. долара. След това сумата ще нарасне на 41 млн. долара и после на 44 млн. долара. Така за новия договор ще вземе общо 85 млн. долара", заяви Коларов.

Той каза и кои баскетболисти в НБА в момента са най-скъпоплатени за новия сезон. "Според ESPN на върха е Стеф Къри от Голдън Стейт Уориърс. За новия сезон той ще спечели 43 млн. долара. Следва новото попълнение на Вашингтон Уизардс Ръсел Уестбрук с 41 млн. долара. После е гардът на Финикс Сънс Крис Пол, който взима като заплатата на Уестбрук. С няколко долара по-малко получават баскетболистите на Хюстън Рокетс Джон Уол и Джеймс Хардън. Иначе Уол премина при "ракетите" от Вашингтон Уизардс като част от сделката именно за Уестбрук", обясни Коларов.

Най-скъпоплатените баскетболисти

Най-скъпоплатените баскетболисти в НБА за сезон 2020/21. Таблица: Gol.bg

Гостът коментира и програмата за началото на сезона в НБА. "Коледната програма обещава серия интересни мачове. Сред най-интересните е този между шампиона Лейкърс и Далас или ЛеБрон Джеймс срещу Лука Дончич. Новата кампания трябва да стартира на 22 декември. Лейкърс отново е фаворит №1 за титлата с новите попълнения като Денис Шрьодер, Монтрез Херъл, Уесли Матюс и Марк Гасол", добави Коларов.

Гледайте целия разговор във видеото. В него гостът говори и за снощните мачове на ЦСКА и Лудогорец в Лига Европа.