Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Затварянето на училища ще бъде последният противоепидемичен ход на Испания

Анхел Сантамария Барнола, съветник по образователните въпроси за страните от Източна Европа към посолството на Испания, Бизнес старт, 09.11.2020

10:19 | 9 ноември 2020
Обновен: 08:25 | 10 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Затварянето на училищата и преминаването към дистанционно обучение би било последната крачка за Испания. Това заяви Анхел Сантамария Барнола, съветник по образователните въпроси за страните от Източна Европа към посолството на Кралство Испания, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

"Приоритетът на страната в момента е образователната система да задържи колкото е възможно повече учениците в час", заяви гостът.  

„Да се изпратят учениците по домовете би било последната крачка“.

"В момента всеки регион в Испания има автономия сам да вземе решение за това дали да се премине към дистанционно обучение в зависимост от развитието на пандемията в него", обясни Барнола.

„Много е трудно да има решение на национално ниво, ще се решава на ниво автономна общност“.

По думите на госта преминаването към дигиталното обучение е било много трудно предизвикателство за страната.

„Основното предизвикателство е дигиталното обучение да достигне до всички деца и затова националното правителство и регионалните такива изградиха планове за подкрепа“.

"Сред основните мерки, предприети от правителствата, са алтернативни форми на обучение или отваряне на класните стаи в определен момент за тези, които имат нужда, разширяване на интернет мрежите и подкрепа за семействата", обясни гостът.

Вижте целия разговор във видеото. 

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук.