Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Две технологични компании и един търговец на дребно могат да създадат прецедент в сезона на отчетите в САЩ

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 03.11.2020

10:58 | 3 ноември 2020
Обновен: 11:29 | 3 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Последното тримесечие може да се окаже прецедент в историята на Нюйоркската фондова борса, ако три компании отчетат приходи от над 100 млрд. долара. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Празничният сезон може да се окаже исторически за Amazon.com Inc. и Apple Inc., тъй като се очаква те да отчетат приходи от по над 100 млрд. долара през четвъртото тримесечие на 2020 г., което ще подчертае тяхното господство на пазара“, заяви гостът.

„Очаква се Amazon да се радва на подкрепа от задвижения от пандемията преход към онлайн пазаруването, както и от своето събитие за пазаруване Prime Day, докато излизането на iPhone 12 на пазарите ще бъде катализатор за продажбите на Apple“

Достигането на това ниво на приходи е рядко срещано, но не е безпрецедентно, като Exxon Mobil Corp. е надминавала тази стойност няколко пъти. От друга страна, сега анализаторите очакват от Walmart Inc. приходи от над 130 млрд. долара през текущото тримесечие.

”Според анализ на данни, събрани от Bloomberg, ако три американски компании отчетат приходи от над 100 млрд. долара през едно и също тримесечие, това ще бъде прецедент“.

Попов коментира и развода на Apple с Intel, който официално ще започне през следващата седмица, когато ще бъдат представени нови компютри Mac.

Целия технологичен коментар вижте във видеото.

Повече новини от света на технологиите може да видите на Investor.bg