Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ален Попович: И TikTok, и Microsoft могат да спечелят от сделка помежду си

Ален Попович, експерт по дигитален маркетинг, Бизнес старт, 04.08.2020

11:31 | 4 август 2020
Обновен: 13:15 | 4 август 2020
Автор: Стефимир Гроздев

И TikTok, и Microsoft могат да спечелят от сделка помежду си. При придобиване от страна на такъв партньор TikTok може да стане ключов глобален играч. Решението освен всичко друго е и политическо. Това заяви Ален Попович, експерт по дигитален маркетинг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Китай води затворена политика. Последната година виждам сериозно обтегнати отношения със САЩ, свързани с китайски технологични продукти. Сигналът за забрана на използването на TikTok е поредна стъпка в ограничаването на Китай. САЩ обаче имат основание за притеснение във връзка със сигурността".

От разговора стана ясно, че Microsoft е започнала преговори за придобиването на американския бизнес на TikTok преди Доналд Тръмп да оповести намерението си да забрани използването на платформата.

"САЩ се опитват да направят независима американска компания, в която Microsoft да прави мониторинг на база данни, но в този смисъл те биха се конкурирали със самите себе си", коментира експертът.

Гостът все пак смята, че ще се стигне до сделка с Microsoft, допълвайки, че лицевото разпознаване и социалните мрежи са новото бъдеще.

Гледайте целия разговор във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.