Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Netflix е увеличила 8 пъти абонатите на платената си услуга за година

Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в "Бизнес старт" 16.05.2024 г.

11:30 | 16 май 2024
Обновен: 10:16 | 28 май 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Netflix, американският видео стрийминг гигант обяви, че 40% от всички регистрации в платформата ѝ идват от планове поддържани от реклами, като само за една година те са нараснали от 5 млн. до 40 млн. абонати в целия свят. Tова каза Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Скокът е записан в момент, в който стрийминг компаниите са изправени пред силна конкуренция и залагат на комбинирани пакети с други играчи, за да могат да задържат абонатите.

По-голямата част от брутните абонати, добавени през четвъртото тримесечие в стрийминг индустрията, са дошли от планове, поддържани от реклами, сочат данни на компанията за пазарни изследвания Antenna, публикувани по-рано тази седмица.

Netflix също така каза, че ще пусне собствена платформа за рекламни технологии до края на 2025 г., в опит да предложи на клиентите нови начини да купуват реклами и да се ангажират по-добре с потребителите.

Компанията твърди, че ще си партнира с Trade Desk, Google Display & Video 360 и компанията за рекламни технологии Magnite, които ще се присъединят към Microsoft, за да ускорят автоматичната покупка на реклами.

Включващият реклами план на Netflix струва 6,99 долара на месец спрямо 9,99 долара за стрийминг услугата Max на Warner Bros. Discovery и 7,99 долара на месец за Disney+ в САЩ.

Миналия месец стрийминг услугата Peacock на Comcast обяви, че ще повиши цените на плановете си, като нейният рекламен план ще струва 7,99 долара на месец.

Повече технологични новини четете на сайта на Investor.bg.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.