Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Изпълнителният директор на X вярва, че рентабилността е възможна до 2024 г.

Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 28.09.2023 г.

11:23 | 28 септември 2023
Обновен: 11:23 | 28 септември 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

X, компанията, известна преди като Twitter, може да бъде печеливша до началото на 2024 г., тъй като примамва обратно рекламодатели, каза главният изпълнителен директор Линда Якарино. Това коментира Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова.

Говорейки на годишната конференция Code Conference на Vox Media в сряда, Яккарино защити съдържанието на сайта и каза, че това е безопасно място за марките. „Деветдесет процента от 100-те най-добри рекламодатели се върнаха към платформата“, каза тя. „Само през последните 12 седмици около 1500 са се завърнали.“

Якарино, бивш рекламен шеф в NBCUniversal, беше избрана лично от собственика на X Илон Мъск, за да помогне за връщането на рекламодателите. След хаотичното му превземане на Twitter миналата година се наблюдаваше нарастване на вредното съдържание. Това допринесе за отлив на рекламодатели и Мъск призна този месец, че приходите от реклами са намалели с 60%.

В същото време Мъск и X продължават да предизвикват противоречия. Компанията наскоро съкрати или уволни членове на своите екипи за доверие и безопасност и почтеност на изборите и съди изследователска организация, която откри вредно съдържание в платформата. Междувременно Мъск продължи да публикува поляризиращо съдържание на сайта и заплаши да съди Лигата за борба с клеветата (ADL).

X работи с независими компании, за да оцени съдържанието на своя сайт и нае нови служители в продажбите и партньорствата и защитата на марките - екипи, които работят директно с рекламодателите, каза Якарино. Тя също така каза, че X приема изборите много сериозно

Целия коментар може да гледате във видеото.

Още новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.