Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Джошуа ще получи най-малко 8 млн. паунда от боя с Хелениус

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, "Бизнес старт", 11.08.2023 г.

14:10 | 11 август 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Над 20 000 фенове се очакват да препълнят залата "O2 Арена" в Лондон, за да станат свидетели на дългоочаквания боксов двубой в тежка категория между Антъни Джошуа и Роберт Хелениус. Това коментира редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Хонорарът за Джошуа се очаква да бъде над 8 милиона паунда. Това не е голяма сума за неговите стандарти, особено за битките с Владимир Кличко, Анди Руис и Олександър Усик. Но това е минималната гарантирана печалба за двукратния световен шампион. Отделно той ще спечели още от продажбите на телевизионните права, рекламни договори и т.н. При победа на Джошуа, се очаква сумата да нарасне около 15 млн. паунда", каза Коларов.

"Хелениус има гарантирани 1,5 млн. паунда. Това е рекордна сума за 39-годишния финландец. До момента той е спечелил най-много след битката си с Дионтей Уайлдър. Хелениус беше нокаутиран в 1-ия рунд, но все пак взе около 600 хил. паунда. Сега, ако скандинавецът стори немислимото и победи Джошуа, може да спечели над 2,5 млн. паунда", каза още Коларов.

Повече за представянето на младежките ни волейболисти при мъжете и жените на Световното първенство, както и за представянето на Левски в Европа може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.