Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

AI оптимизирана фишинг платформа спечели тазгодишния Hack TUES

Искрен Александров, лауреат на Hack TUES, и Пламена Георгиева, организатор на Hack TUES, "Бизнес старт", 17.03.2023 г.

14:04 | 17 март 2023
Автор: Даниел Николов

Фишинг платформа за автоматизирани атаки спечели тазгодишния Hack TUES. Проектът използва изкуствен интелект, за да симулира написан от човек имейл, чрез който да подмами жертвите да разкрият лични данни, както и обучение за избягване на подобни измами. Това разказаха Искрен Александров, лауреат на Hack TUES, и Пламена Георгиева, организатор на Hack TUES, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова.

"Технологията расте все повече и повече, с което растат и рисковете за използването ѝ - затова решихме, че е по-добре да се обучават хората да различават злонамерените атаки", каза Александров.

Участниците на Hack TUES тази година са надминали очакванията, сподели Георгиева. Тази година е имало повече участници и проекти от предишни издания, а събитието се е провело на живо.

"Хакатонът е за учениците - да се развиват и да покажат а какво са способни пред компаниите и пред себе си", добави тя.

Завършилите ТУЕС имат възможности да се реализират в целия IT сектор, но и извън него, смята Георгиева. И двамата споделиха, че намират за добра идеята да продължат с образованието си в чужбина и евентуално да се реализират професионално след това в България.

На второ място е било класирано уеб приложение, което поставя потребители на мястото на хакери, а на трето - софтуер, следящ състоянието на пътя по време на шофиране.

Повече за тазгодишния Hack TUES може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.