В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Волатилността превзема пазарите на фона на несигурността в Близкия изток

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 06.01.2020

На пазарите със сигурност ще властва една засилена волатилност след случилото се през изминалите дни. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„По-рано днес стана ясно, че Техеран излиза напълно от ядреното споразумение“, посочи Попов. Той отбеляза, че това сякаш е първият политически отговор на Иран след убийството на командира на иранската Революционна гвардия Касем Солеймани. „Вероятно ще последват и други отговори“, добави редакторът.

„По всичко изглежда, че шиитското ръководство в Иран и Ирак, с клонове в Йемен, в Ливан, в Сирия, ще намери една доста силна обща позиция след елиминирането на Солеймани, който все пак беше известен и като борец срещу Ислямска държава. Погледнато по този начин, американският президент Доналд Тръмп не победи чудовище, а създаде ново такова“.

Още по темата

Попов коментира и възможността Турция да стартира операция в Сирия, след като късно вечерта вчера лидерът на страната Реджеп Ердоган заяви, че ще се съобрази с решението на парламента и ще започне много скоро изпращането на военни там.

„Опасността е Либия да не се превърне във втора Сирия... Това може да има доста сериозни последици и за Европа“.

По думите на Попов цените на петрола ще са в основния фокус на инвеститорите през седмицата. Той очаква повишена динамика при тях на фона на предупреждението на САЩ, че Иран може да атакува Саудитска Арабия.

 

Последни новини
Още от В развитие