TNBT

В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Забавянето на ръста в руската икономика няма да спадне под 1,2%

Кристофър Дембик, ръководител на отдел Макроикономически анализи, Saxo Bank, 12.06.2019 г.

Кристофър Дембик, ръководител на отдел Макроикономически анализи, Saxo Bank, 12.06.2019 г. Кристофър Дембик, ръководител на отдел Макроикономически анализи, Saxo Bank, 12.06.2019 г.

Руската икономическа действителност не е толкова мрачна, колкото се предполагаше в началото на годината, и дори прогнозите за забавяне в ръста на БВП се увеличиха до 1,2% през втората половина на 2019 г. Ръководителят на отдел Макроикономически анализи към Saxo Bank Кристофър Дембик сподели очакванията си за Русия в дистанционен разговор с водещата на „В развитие“ Вероника Денизова.

„Прогнозите за руската икономика са за ръст от 1,2%, което все пак е умерен ръст. Като цяло очакваме позитивни парични стимули от Руската централна банка (РЦБ)“.

Силният банков сектор е в основата на стабилността в страната, независимо от глобалните трудности, пред които е изправена една от най-силните икономики в света, коментира още Дембик.

Още по темата

„Данните за руските домакинства са доста положителни, предвид предизвикателствата и трудностите. Има добро потребление, въпреки полето за нарастване на вътрешното търсене“.

Очаква се и руската рубла също да поскъпне с оглед предвиденото свиване в производството на петрол, независимо от намеренията на правителството да не продължи споразумението си с ОПЕК, продължава макроикономическият анализатор.

Целия разговор може да видите във видеото.

Последни новини
Още от В развитие