В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Швейцарски колежи със стипендия за българи - 45% от таксите

Горан Йорданов във В развитие, 28.03.2018

Горан Йорданов, главен Регионален Мениджър на Swiss Education Group (SEG) за България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Горан Йорданов, главен Регионален Мениджър на Swiss Education Group (SEG) за България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Студентите трябва да се обучават, практикувайки това, което трябва да научат. Това каза Горан Йорданов, главен Регионален Мениджър на Swiss Education Group (SEG) за България, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

Четири от най-добрите колежи по туризъм и хотелски мениджмънт в Швейцария, обединени в SEG, организират серия от семинари на тема "Обучение в Швейцария - път към успешна кариера в хотелиерството и туризма". Събитието е организирано съвместно с агенция SkyLines и ще се проведе в няколко български града в периода от 29 март до 1 април. 

Всеки един от кампусите на колежите, включени в обединението SEG, са бивши хотели, подчерта Йорданов. "Най-значимите са на Swiss Hotel Management School, защото там говорим за два хотела, строени през края на XIX век - началото на XX век. Това са сгради с над сто години история, с четири ресторанта, големи кухни, големи бални зали. Студентите реално организират коктейли за 500 - 600 човека, като част от обучението си".

"Целта на семинарите е да информираме младите хора за възможностите за обучение в Швейцария в сферата на туризма и хотелския мениджмънт, но и да ги насочим при избора им на кариера, да им покажем кариерните възможности, за да могат да преценят дали тази кариера е за тях".  

Една от целите е хората да научат какво могат да правят с получените дипломи и от друга страна да се разкаже малко повече за бакалавърските и магистърските програми, които се предлагат, каза събеседникът. "Ще обърнем внимание и на летните курсове, които се предлагат за ученици в 10-11 клас, за да се докоснат до тази индустрия и да преценят дали тя е за тях".

"Тази година за български студенти в  SEG се предлагат възможности за стипендии до 45% от таксите за обучение, което е доста добра възможност, предлагана за пръв път от доста години насам". 

Какви са таксите в тези колежи? Какви са условията за получаване на стипендии за българските студенти? Как протича обучението в швейцарските колежи?

Повече вижте във видеото.

 

Последни новини
Още от В развитие