UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Има огромно търсене на програмисти в България и в световен мащаб

Милко Костурков, организатор на Bulgaria PHP Conference 2019, UpDate, 26.10.2019

Няма достатъчно програмисти не само в България, но и в световен мащаб. Ако имаше достатъчно програмисти, нямаше да сме свидетели на такова огромно търсене. Това каза Милко Костурков, организатор на Bulgaria PHP Conference 2019, в предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.

"В момента много хора се насочват към тази професия. Въпреки че е сложна като материя, навлизането в нея е много достъпно, тъй като има различни материали в интернет".

Милко Костурков говори подробно за PHP езика.

"PHP вече е един доста утвърден език. Има лек неприязън към PHP, който идва от ранните години на езика, когато той не беше много добре направен".

Костурков обясни, че през последните 10 години хората, които се занимават с разработката на PHP, са определили езика като много сериозен и че ще продължи да се развива.

По думите му езикът върви в изключително добра посока.

"В момента се наблюдава в общността, която следи развитието му, разединение. То е на две течения. Има хора, които искат да махнат всичко старо като дизайн. Други казват, че това не може да се случи, защото има стари сайтове, които разчитат на това и работят на PHP".

Костурков е убеден, че конкретният език за програмиране върви напред и скоро няма да се види неговия край.

"Изказванията за края на PHP идват от по-млади програмисти, които се сблъскват с нещо по-модерно. В момента PHP света е улегнал".

Вижте видео с целия разговор.

 

 

Последни новини
Още от UpDate