Мобилните плащания стават все по-важен сегмент за Tencent

Коментар на Уенди Хуанг, управляващ директор азиатски интернет и медии в Macquarie Bank

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Уенди Хуанг, управляващ директор азиатски интернет и медии в Macquarie Bank, коментира с Ивон Ман, Bloomberg, представянето на Tencent в предаването "Bloomberg Daybreak: Asia".

Китайският гигант обяви финансови резултати, надхвърлящи очакванията на икономистите, стимулирани от игрите на WeChat, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на най-голямата по пазарна оценка компания в Азия е нараснала почти двойно, до рекордните 20,8 млрд. юана ($3,3 млрд.), през трите месеца до декември. Това е с на 4,2 млрд. юана повече от средните очаквания на Bloomberg за 16,6 млрд. юана. Въпреки това приходите за отчетения период от 66,4 млрд. юана не оправдават прогнозата за 68,6 млрд. юана.

“Увеличаваме значително инвестициите си в области като видео, плащания, облачни услуги, технологии за изкуствен интелект и умна търговия на дребно”,
коментира Ма Хуатенг, по-познат като Пони, в изявление по електронна поща. 

Това "ще повлияе на краткосрочните ни финансови резултати", цитира още Bloomberg Пони.

Приходите на компанията от онлайн реклама са нараснали с 49% до 12,4 млрд. юана въпреки скока в разходите с 75% през отчетеното тримесечие.

Междувременно китайският гигант задмина Facebook по пазарна капитализация, като тя е със $72 млрд. по-висока, след като социалната мрежа се изправя пред задълбочаваща се криза, предизвикана от нарушението в сигурността на личните данни.

Уенди Хуанг коментира, че Tencent със сигурност ще остане актив убежище. От Macquarie Bank предвиждат предизвикателства и конкуренция пред компанията за 2018 в области като рекламата и плащанията, все по-важен сегмент, понастоящем съставляващ над 20% от печалбата ѝ. 

Подробности от коментара на Хуанг за WeChat, игрите и минипрограмите чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини