Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Общият обем на пазара на спортни стоки у нас възлиза на около 200 млн. лв.

Красимир Цонов, изп. директор на "Спорт Депо", Бизнес старт, 18.09.2019

Общият обем на пазара на спортни стоки в България възлиза на около 200 млн. лв., а в част от него се включват артикули, които се препродават от големите марки. Пазарът се разраства с 20-30% при големите компании. От първите пет големи такива в България четири са с чуждестранни собственици, като само "Спорт Депо" е българска. Една от мегатенденциите, които движат пазара на спортни стоки в момента, е желанието на хората да са здрави, което включва и културата им за спорт, разкри Красимир Цонов, изп. директор на "Спорт Депо", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Спортът се развива успешно във всичките европейски страни, с които ние поддържаме контакти. Пускат се интересни продукти. Най-търсените спортни стоки в момента са свързани с бягане, колоездене, фитнес, йога, волейбол, футбол, баскетбол".

Според Цонов покрай Брекзит ще възникнат проблеми при търговията със спортни стоки, произведени в Обединеното кралство.

"Тези фирми имат повратно мислене по отношение на Брекзит и смятат, че след него всичко е "цветя и рози". Смятам обаче, че ще има сътресение по отношение на доставки и изпълнение на поръчки", счита той.

Красимир Цонов изтъкна, че от "Спорт Депо" работят с няколко американски компании, които имат програми за напълно рециклируеми продукти.

"Конкретно при нас онлайн търговията се развива паралелно с темповете на магазините със съвсем лека преднина на електронните продажби", посочи гостът.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт