Здравето и технологиите - къде ще сме след 10 години?

В новия специален проект Tech21 Bloomberg TV Bulgaria се фокусира върху иновациите и развитието в близките 10 години

10:36 | 8 март 2021
Обновен: 10:41 | 8 март 2021
Автор: Радостина Ивчева

Изкуственият интелект, свързаността и 3D принтирането ще стават все по-гоями фактори в развитието на медицината. Около това мнение се обединиха участниците в първото издание на новия специален проект на Bloomberg TV Bulgaria Tech21 с водещ Живка Попатанасова.

По думите на Кирил Кандиларов, съосновател и директор на Healthyco, бъдещето е в изкуственият интелект. 

От своя страна д-р Александър Носиков, кардиолог в Аджибадем Сити Клиник Младост, залага на различни видове апликации, който да помагат или на лекаря, или на пациента, или и на двамата по-бързо да стигнат до решение на конкретния проблем. 

"В краткосрочен план ще се фокусираме върху свързаността", заяви Константин Боев, директор дигитални и многоканални стратегии, Astellas Pharma.

 Д-р Димо Даскалов, главен лекар на Дентапрайм, също се присъедини към мнението за това, че изкуственият интелект все повече ще навлиза в медицината.

"Също така аз залагам и на 3D принтирането", каза още той. 

Цялото предаване можете да гледате в нашия YouTube канал тук

Изкуствен интелект, алгоритми, нови работни модели и услуги от бъдещето. Роботите са тук и променят светът цифрово и дигитално, безвъзвратно и по-бързо, от колкото сме очаквали. Потребителският интерфейс на услугите е все по-удобен, защото светът e дигиталeн.

В новият си мултимедиен проект Tech21 екипът на Bloomberg TV Bulgaria ще представи 4 завладяващи дискусии по ключови теми  –  здравеопазването и фармацията, строителството, автомобилите и застраховането. Фокусът ще са иновациите и развитието на тези индустрии в близките 10 години.

Първото събитие преемина под надслов Health Tech и бе посветено на здравето. Второто издания на Tech21 ще се фокусира върху имотния пазар и ще се проведе на 18 април 2021 г.

Бизнесът ще говори в ефира на Bloomberg TV Bulgaria – визионерски, аналитично и с прогнози за бъдещето.

Всяко издание ще излъчваме на живо в прайм тайма от студиото на най- авторитетната бизнес телевизия в България, Bloomberg TV Bulgaria и чрез стрийма на водещите сайтове www.bloombergtv.bgwww.investor.bg, www.bgonair.bgwww.dnes.bg и във FB страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Партньори на Tech21 са Астелас Фарма, Амджен България, Медико дентален център „Дентапрайм“, Застрахователна компания „България Иншурънс“ и Хелтико.