Журналистът на Bloomberg TV Bulgaria Христо Николов стана част от Международната федерация за недвижими имоти

Водещият на предаването „ИмоТиТе“ има дългогодишен опит в утвърждаването на добрите практики в имотния сектор

15:15 | 24 септември 2020
Обновен: 11:46 | 9 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Христо Николов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Христо Николов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Журналистът на Bloomberg TV Bulgaria Христо Николов стана част от една от най-реномираните и авторитетни асоциации за недвижими имоти - Международната федерация за недвижими имоти /FIABCI/. Това стана на септемврийското заседание на УС на FIABCI България. Водещият на сутрешния блок на бизнес телевизията, който е и автор на специализираното предаване „ИмоТиТе“, има дългогодишен журналистически опит и от години следи отблизо сферата на недвижимите имоти в страната и чужбина. В предаването си той редовно представя актуалната картина, предизвикателствата и тенденциите в сектора а сега, като част от FIABCI, Христо ще има още по-широк и детайлен поглед в областта.

FIABCI e неправителствена организация, основана през 1951 година в Париж, която обединява професионалисти от над 60 страни. Тя има специален статус в Икономическия и социален съвет на ООН и е доверен партньор на организацията по всички теми, свързани с недвижимите имоти. FIABCI работи съвместно с Програмата на ООН за населените места /UN-Habitat/ по въпросите за устойчивото развитие на градовете и достъпните жилища.

Христо Николов е доказан бизнес журналист с богат опит в онлайн и печатни медии. Първите си стъпки в журналистиката прави в отдел „Бизнес“ на в. „Труд“. След това е икономически коментатор в информационно-аналитичния сайт Clubz.bg и отговорен редактор в „Градът Медиа Груп“. Преминава през обучения по бизнес журналистика в Център за развитие на медиите, „Файненшъл Таймс“, „Дойче Веле“, „Вестдойче Алгемайне Цайтунг“.