Резултатът от теста за коронавирус на Борисов е отрицателен

По-рано през деня бе съобщено, че началникът на политическия кабинет е с положителна проба за Covid-19, но вторият ѝ тест е отрицателен

14:45 | 24 юли 2020
Обновен: 14:53 | 24 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев
Премиерът на България Бойко Борисов (вдясно). Снимка: БГНЕС
Премиерът на България Бойко Борисов (вдясно). Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на България Бойко Борисов, началникът на политическия му кабинет Деница Желева, както и всички членове на екипа на премиера, са с отрицателни резултати от повторните тестове за коронавирус. Това съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите, се отбелязва в позицията на кабинета.

Малко по-рано в официално съобщение от пресцентъра на правителството беше съобщено, че началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов – Деница Желева, е с положителен тест за COVID-19. Тогава стана ясно, че премиерът е дал отрицателна проба, но е поставен под карантина. От съобщението стана ясно, че се чакат резултатите от втори тест. Вторият тест на  Желева е отрицателен.

Министър-председателят Бойко Борисов е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му. 

По-голямата част от администрацията на Министерски съвет вече е тествана за коронавирус, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове, пише още в прессъобщението на правителството.

Деница Желева бе в Брюксел за участие в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз. Премиерът Борисов се върна от тежките 5-дневни преговори в началото на седмицата.