Националната класация „Най-добрите болници“ с приз за най-добър корпоративно-социален проект

Призът беше връчен на годишните награди „Мистър и Мисис Икономика“ и е значително признание за мащаба и полезността на инициативата

17:34 | 26 ноември 2019
Националната класация „Най-добрите болници“ с приз за най-добър корпоративно-социален проект

Националната класация „Най-добрите болници“, която се организира от Investor Media Group и Българска болнична асоциация, бе отличена като най-добър корпоративно-социален проект. Призът беше връчен на годишните награди „Мистър и Мисис Икономика“ и е значително признание за мащаба и полезността на инициативата.

Проектът „Най-добрите болници“ се проведе за пръв път у нас през тази година и отличи лечебните заведения в отделните райони на страната, в които пациентите могат да получат най-добри медицински услуги. Победителите бяха определени на базата на независимо национално социологическо проучване сред общопрактикуващи лекари, мениджъри на болници и пациенти, и бяха наградени на специална церемония през март в София.

Целта на националната класация на Investor Media Group и Българска болнична асоциация е да създаде обективна методология и унифициране на стандартите, по които се оценява здравният сектор в България. В рамките на проучването бяха определени и най-важните критерии за развитие на лечебните заведения в страната и като цяло на сектор „Здравеопазване“.

През 2020 година предстои и второ издание на класацията.