Туристически компании с отнет лиценз без право да работят 3г

Едни и същи хора да не могат да създават нови фирми, които мамят клиентите, предвиждат нормативни промени

15:00 | 5 октомври 2018
Снимка: Pyxabay
Снимка: Pyxabay

Промени в законодателните норми в туристическия бранш целят да предпазят клиентите от измами. Собствениците и управителите на туристически компании, чийто лиценз е бил отнет, няма да имат право да създават или управляват нова компания с такава дейност в период от три години, съобщава Investor.bg.

Това каза по „Нова телевизия“ министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос как се получава така, че туроператори с отнет лиценз заради измамени клиенти продължават да работят.

„С новите промени в закона, за да се избегнат подобни проблеми, са предвидени и декларации за физическо лице, за да се избегне едни и същи хора да създават нови фирми, които мамят клиентите. Ако един човек е бил управител или собственик на туристическа фирма с прекратена дейност и отнет лиценз, да няма право в продължение на три години да работи във фирма със същия предмет на дейност и да учредява нова”, обясни министърът, цитиран от сайта.

Клиентите, които имат съмнения относно лоялността на туроператора, могат да проверят на сайта на Министерството на туризма дали дадена компания е била санкционирана, уточнява сайтът.

Още по темата - четете на Investor.bg.