Произходът на COVID-19 никога няма да стане известен

Национално разузнаване на САЩ казва в разсекретена версия на документа, че естествен произход и лабораторно изтичане на вируса са двете вероятни хипотези

11:41 | 30 октомври 2021
Обновен: 14:40 | 30 октомври 2021
Автор: Михаил Митев
Снимка: BlBloomberg L.P.
Снимка: BlBloomberg L.P.

Американските разузнавателни агенции смятат, че произходът на коронавируса може никога да не стане известен. Това стана ясно от публикуването на по-пълна версия на доклада относно произхода на вируса, причиняващ COVID-19. Това пишат Investor.bg. 

Службата към директора за национално разузнаване на САЩ казва в разсекретена версия на документа, че естествен произход и лабораторно изтичане на вируса са и двете вероятни хипотези за това как вирусът SARS-COV-2 първо е заразил хората.

Ведомството обяви, че анализаторите имат разногласия по въпроса кое е по-вероятното от двете и дали може изобщо да бъде направено каквото и да е окончателно заключение.

Докладът също така отхвърля предположенията, че коронавирусът е замислен като биологично оръжие и казва, че онези, които разпространяват тази теория нямат директен достъп до Института по вирусология в Ухан и са били обвинени в разпространение на дезинформация. Документът е актуализирана версия на доклада, който администрацията на президента на САЩ Джо Байдън публикува в края на август.

 

Цялата статия може да прочетете в сайта на Investor.bg