Bloomberg TV Bulgaria Интервю - архив

Всеки делник от 19:30 часа

Qatar Airways иска да доведе целия свят в България и изглежда, че има желаещи

Росен Димитров, главен директор „Клиентско изживяване“ в Qatar Airways,Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 17.09.2021

14:11 | 17 септември 2021
Обновен: 14:21 | 17 септември 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Qatar Airways иска да доведе целия свят в България и изглежда, че има желаещи

От декември директните полети между София и Доха ще бъдат подновени, след над годишно прекъсване, заради пандемията. София винаги е била успешна дестинация за Qatar Airways, като вече са наблюдава тенденция все повече жители на Катар да искат да посетят България, което е изцяло нов сегмент за авиокомпанията. 

Това каза Росен Димитров, главен директор „Клиентско изживяване“ в Qatar Airways, пред репортера Красимир Чешмеджиев, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Тази година компанията отбелязва 10-годишнина от първия полет до България. 

Qatar Airways спечели най-престижното отличие на World Airport Awards 2021 към Skytrax – „Най-добрата авиокомпания в света“ и е първата отличена с петзвезден рейтинг за безопасност по време на COVID-19. 

Според Димитров ключът към подобряването на клиентското изживяване е да се търси обратната връзка, интеракцията на високо ниво е най-съществена, а най-голямо удовлетворение носи моментът, в който клиент слезе на летището с чудесен спомен и остане клиент на компанията в дългосрочен план. По думите му Qatar Airwas се грижи за цялостното преживяване – от момента, в който клиентът си запази билети, до пристигането му на летището, качването в самолета, полета, кацането и посрещането. 

Компанията инвестира много в обучението на своите служители, както в контактните центрове, така и на бордните екипажи. „Стандартите ни се подобряват, не следваме,  а създаваме тенденциите, ние сме много дисциплинирани, насочени към безопасността, придържаме се към новите технологии и всичко най-добро.
„Ние никога не оставяме нашите хора“, казва Димитров и посочва, че компанията се грижи за това клиентите да имат еднакво преживяване, където и да се по света. 

Qatar Airways е от малкото компании, които не спряха да летят по време на пандемията, като е върнала много от изоставените по летищата хора в домовете им. Според Димитров в момента се наблюдава сериозен ръст на полетите, какъвто дори той не е очаквал преди година. 

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.