Изпълнителният директор на Airbnb: Бизнес пътуванията никога няма да се върнат към онова, което бяха преди пандемията

Airbnb вече отбеляза връщането на туристическите дейности до нивата от 2019 г.

10:00 | 27 май 2021
Обновен: 10:10 | 27 май 2021
Автор: Севделина Илиева
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Изпълнителният директор на Airbnb Брайън Чески каза, че търсенето в бизнеса се възстановява, но не очаква бизнес пътуванията някога да се върнат към това, което бяха преди пандемията.

"Това не означава, че командировките са мъртви, а само бизнес пътуванията. Знаехме, че резервациите няма да се върнат просто така", каза Чески в интервю за CNN.

Тъй като пътуванията бяха ограничени за повече от година, Чески каза, че разбира, че в по-голямата си част работата може да се върши дистанционно.

"Мисля, че хората вече разполагат с това, което не са имали преди година или две. Много хора вече имат гъвкавост. Гъвкавост там, където пътуват, живеят и работят - и започват да комбинират всички тези", казва той . "Мисля, че щом хората вече имат право на нещо такова, те не искат да го пуснат."

Airbnb, платформа за намиране и резервиране на места за настаняване в 220 страни и региони по света, вече отбеляза връщането на туристическите дейности до нивата от 2019 г., според Чески - и това е без пълно отваряне на трансграничните пътувания.

Airbnb сега залага на това, че гъвкавостта е ключова за бъдещето на пътуванията. Компанията обяви в понеделник повече от 100 промени и надстройки на услугата си, за да обслужва по-добре както гостите, така и домакините - включително нови начини за търсене и опростен процес на включване на нови обяви.

Компанията заяви, че хората са по-гъвкави относно това къде и кога пътуват, както и да останат по-дълго на различни места. Чески заяви в прессъобщение в понеделник, че близо 25% от резервациите през първото тримесечие на 2021 г. са за по-дългосрочен престой - от 28 дни или повече.