Airbnb очаква най-голямото възстановяване на туризма от век

Браян Чески, изпълнителен директор на Airbnb

19:00 | 14 май 2021
Обновен: 19:44 | 14 май 2021
Преводач: Антон Груев

Не очаквахме стойността на резервациите да е толкова голяма, тя надмина с 50% очакванията ни. Очаквахме силно тримесечие, но ръст на компания за пътувания по време на пандемия – това определено беше изненада за нас. Има и други интересни тенденции, например дългосрочните наеми. Преди 2 години, 14% от приходите ни идваха от хора, които прекарваха над 28 дни в Airbnb.

Сега те представляват една четвърт от тях. 24% от хората наемат апартаменти от платформата за 28 или повече дни. Това значи, че ние вече не сме само в туристическия бизнес, но и че някои хора живеят в такива апартаменти. Има няколко тенденции, които се отразяват много добре на компанията.

Бих го описал по много подобен начин. Мисля, че ни очаква възстановяване в пътуванията каквото не сме виждали през живота си. Поне аз. Вероятно ще бъде най-голямото от век насам.

В САЩ при хората над 60 годишна възраст, които пътуват и са ваксинирани отчитаме увеличение от над 60% за периода февруари-март. В страни като Великобритания, Испания и Франция, отчетохме рязък скок в резервациите когато ограниченията бяха разхлабени.

Ръководителят на Центъра за контрол и превенция на заболяванията  заяви, че ако сте ваксинирани, може да възобновите дейностите, които сте извършвали и преди пандемията. Всички тези данни са показатели, че пътуванията ще се възстановят повече от всякога и смятаме, че ще сме един от големите печеливши от това през следващите месеци и сме големи оптимисти за тях.