Airbnb: Пътуванията с цел почивка ще се възстановят

Брайън Чески, директор на Airbnb Inc.

10:01 | 1 март 2021
Автор: Петя Кушева

Основните двигатели бяха, че нашият модел по своята същност е адаптивен. Както и да се променя пътуването, тъй като имаме милиони домакини в сто хиляди градове и общини в почти всяко кътче на света, можем да се адаптираме.

Забелязваме, че хората отсядат за по-дълго. Пътуват с коли на близки разстояния. И това е начинът на пътуване, който хората искат при Airbnb.

Те ни казват също, че им липсва пътуването. Но пътуването, което им липсва не е бизнес пътуването или онзи тип, в който заставаш на опашка, за да видиш забележителност.

Липсва им да прекарват време със семейството и приятелите.

Затова отсядането в частен дом е наистина чудесен начин да се направи това. Това отчасти обяснява възстановяването.

 

Да, вероятно бих могъл да коментирам повече какво се случва с Airbnb, но знаем че няколко неща са верни.

Считаме, че факторите, които са двигател на продължаващото ни възстановяване през годината са тези: бизнес пътуването няма да се възстанови, но пътуванията с цел почивка ще се възстановят.

Ние сме предимно бизнес за развлекателни пътувания.

Вероятно хората няма да преминават границите веднага или да ходят до големите градски центрове.

Вероятно ще започнат да пътуват с коли до малки общини на близки разстояния. Това е преобладава при Airbnb.

Сега чрез Zoom хората могат да работят от вкъщи и осъзнават, че могат да работят от всякъде, така че ще започнем да виждаме още по-дълъг престой в Airbnb.

Мислим за всички причини, поради които хората обичат Airbnb. Тези причини ще се запазят, в допълнение към новите случаи на потребление, които според мен хората продължават да откриват за Airbnb по време на Ковид и след него.