Томи Хилфигер отваря бизнес училище за мода в Ню Йорк

Дизайнерът и братята и сестрите му са израснали в Елмайра, където той отваря и първия си местен магазин през 1969 г., наречен „People’s Place“

15:59 | 14 април 2021
Обновен: 16:07 | 14 април 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Томи Хилфигер отвори бизнес училище за мода в колежа "Елмайра" в Ню Йорк, съобщи БГНЕС.

70-годишният моден дизайнер и неговите братя и сестри, Анди и Бетси, се обединяват, за да открият образователната институция в Ню Йорк, която има за цел да предоставя на студентите по мода бизнес знания като част от бакалавърска степен по бизнес администрация.

Хилфигер заяви пред WWD: „Партньорството с колеж „Елмайра“ отразява много повече от личната ми връзка с района. Модната индустрия работи с безкраен прилив на нови таланти и тази програма ще бъде от решаващо значение за формирането на амбициозни дизайнери и предприемачи чрез знания и опит в бизнеса от първа ръка."

Дизайнерът и братята и сестрите му са израснали в Елмайра, където той отваря и първия си местен магазин през 1969 г., наречен „People’s Place“, а сега Хилфигер иска да „се отблагодари“ на родния си град.

Той продължи: „Искам да се върна на родния си град, Елмайра, Ню Йорк, и да вдъхновя студенти, които се интересуват от обучение в модната кариера. Със семейството ми имаме дългогодишни отношения с колежа ‚Елмайра“ и сметнахме, че това би било чудесно допълнение към бизнес програмата. Откриването на „Tommy Hilfiger Fashion Business School“ е вълнуващо начинание за моето семейство и за мен."

Програмата трябва да стартира по-късно тази година.