Илон Мъск покани Путин за разговор в Clubhouse

От Clubhouse обявиха, че са открити потенциални уязвимости в инфраструктурата на приложението

10:30 | 14 февруари 2021
Обновен: 10:38 | 14 февруари 2021
Автор: Станислава Цветкова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX отправи предложение към руският президент, пише Bloomberg. В своя профил в социалната мрежа Мъск отбеляза официалната страница на Кремъл, като попита попита дали Путин иска да се присъедини в разговор в Clubhouse – приложение, чрез което потребителите могат да създават и да се присъединяват към аудио „стаи“, в които да говорят с други хора, като по този начин създават дигитални дискусионни групи. Специфичното за приложението е, че достъпът се осъществява само с предварителни покани.  

 

Hяĸoлĸo минyти пo-ĸъcнo pъĸoвoдитeлят нa Теѕlа написа туит на руски език, в който  подчертава, че за него би билa гoлямa чecт дa разговаря c Bлaдимиp Πyтин.

Мъск все още няма официален отговор от руския президент, като не е ясно и каква точно е целта на подобен разговор между двамата.

От старта си преди по-малко от година, Clubhouse привлече вниманието на големите имета в технологична индустрия като Мъск и изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг. 

Clubhouse дори предизвика реакция от страна на китайското правителство, което в понеделник вечерта блокира приложението. Това сложи край на краткия прозорец, в който хората в континенталната част на страната се присъединяваха към такива от Тайван, Хонконг и уйгурската диаспора, за да обсъждат теми, които често са цензурирани в Китай, без да използват софтуер за виртуални частни мрежи (VPN), за да прескочат контрола на интернет.

Много нови потребители от континенталната част на Китай са обсъдили теми, като задържането на хора в лагерите в Синдзян, независимостта на Тайван и Закона за националната сигурност на Хонконг, които обикновено се цензурират бързо в китайските социални мрежи

Междувременно по-рано в събота Clubhouse заяви, че преразглежда своите практики за защита на данните, след като Станфордската интернет обсерватория откри потенциални уязвимости в своята инфраструктура, които могат да позволят външен достъп до потребителски аудио данни.