Състоянието на Мъск нараства с 15 млрд. долара след включването на Tesla в S&P 500

Богатството на милиардера се повишава с 90 млрд. долара за годината

09:40 | 17 ноември 2020
Автор: Николета Рилска
Американският предприемач Илон Мъск. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Американският предприемач Илон Мъск. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Седмицата е изпълнена със събития за Илон Мъск, пише Bloomberg.

Милиардерът даде положителен тест за коронавирус, неговата компания SpaceX изпълни важна мисия съвместно с NASA, а в понеделник стана ясно, че производителят на електромобили Tesla ще стане част от индекса S&P 500.

Последните новини насърчиха ръста в богатството на предприемача. 49-годишният Мъск е напът да стане третият по богатство човек в света, изпреварвайки Марк Зукърбърг, след като състоянието му се повиши с над 15 милиарда долара.

Tesla, чиито акции приключиха търговията на цена от 408,09 долара в понеделник, поскъпвайки с 14% на борсата в Ню Йорк, увеличи състоянието на Мъск до 117,5 милиарда долара, става ясно от индекса Bloomberg Billionaires. Богатството на Мъск се повишава с 90 милиарда долара през тази година - най-големият ръст в класацията на 500-те най-богати хора в света.

Tesla ще бъде включена в S&P 500 на 21 декември след месеците спекулации и временното забавяне. Компанията ще бъде най-голямата, присъединила се към индекса в неговата история.

В събота Мъск написа, че “най-вероятно” има лека форма на Covid-19 и симптоми на “лека настинка”. В неделя той заяви, че няма симптоми. В същия ден четирима астронавти бяха изпратени на Международната космическа станция с кораб, построен от Space Exploration Technologies Corp. на Мъск.