Amazon представи фитнес гривната Halo Band, която сканира тялото и анализира гласа

Устройството ще следи физическата активност, съня и дори настроението

20:42 | 27 август 2020
Обновен: 21:35 | 27 август 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Veejay Villafranca/Bloomberg
Снимка: Veejay Villafranca/Bloomberg

Amazon.com представи преносима фитнес джаджа, наречена Halo Band, и навлезе на пазара на устройства за мониторинг на здравето, доминиран от Apple и Fitbit, пише Bloomberg.  

Гривната използва софтуер за изкуствен интелект, за да следи редица лични здравни показатели - физическа активност, сън и дори настроение. 

Функциите на устройството включват 3D сканиране за откриване на телесни мазнини и разпознаване на гласовия тон, за да се анализира емоцията. 

Halo ще се предлага с приложение и потребителите ще могат да свързват своите профили към програми на трети страни за допълнително наблюдение на теглото и здравето. 

Amazon стартира бизнеса с джаджи със своите електронни четци Kindle преди повече от десетилетие. 

Днес компанията е сред най-големите продавачи на потребителска електроника в САЩ, като водещи продукти са интелигентните колони Echo и стрийминг устройствата Fire TV. 

Голяма част от дейността на тази част от бизнеса през последните години е насочена към разширяване на домейна на Alexa - гласовия софтуер, който захранва Echo.  

Но се очакваше компанията да влезе в категорията на преносимите устройства - пазар, който според изследователската компания Gartner ще достигне до продажби от 52 милиарда долара през 2020 г., предимно на смарт часовници.