По-малко американци искат да гледат шоуто на Тръмп

Резултатът от телевизионния рейтинг няма да се понрави на президента

08:57 | 26 август 2020
Обновен: 09:04 | 26 август 2020
Автор: Стефимир Гроздев
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп проявява голям интерес към рейтингите си на одобрение. Широката общественост знае това от 2017 г. Така че едва ли е изненадващо, че той следи отблизо телевизионната статистика, свързана с него самия. Последната такава няма да се понрави на бившата риалити звезда, пише Der Spiegel.

Конгресът на републиканците в първата си вечер изостава в телевизионните рейтинги спрямо този от проведената миналата седмица среща на демократите. В понеделник вечер републиканците са привлекли 15,84 милиона зрители пред екраните по шест телевизионни канала, съобщават американските медии, позовавайки се на компанията Nielsen Media Research.

В първата си вечер на конгресът на Демократическата партия точно седмица по-рано привлече 18,69 милиона зрители. Тръмп описа рейтингите на демократите като "много лоши".

Още по темата

Тръмп е републиканският кандидат за изборите в САЩ

Срещата на републиканците ще се превърне шоу, посветено на действащия президент, който ще се изявява във всеки от четирите дни, пише още Der Spiegel. Поне през първата вечер, когато Тръмп започна да отправя неоснователни твърдения за предполагаема манипулация на изборите, това все още не доведе до желания ефект от публиката.

Данните на американската компания Nielsen Media Research не обхващат зрителите, следящи събитието през стрийминг платформи. Броят на зрителите на републиканците беше с около 30% по-малък, отколкото на конгреса през 2016 г., когато Тръмп за първи път бе номиниран за кандидат-президент.

Тази година, поради коронавирусната пандемия, партийните конгреси ще бъдат до голяма степен виртуални. По традиция те са мащабни събития с хиляди делегати и гости, целящи да предизвикат ентусиазъм към кандидатите няколко месеца преди изборите.

В понеделник републиканците единодушно определиха Тръмп за свой кандидат за изборите на 3 ноември. Той възнамерява да приеме номинацията с реч от Белия дом в четвъртък. Миналата седмица демократите избраха за свой кандидат бившия вицепрезидент Джо Байдън.