Тръмп е републиканският кандидат за изборите в САЩ

Изборът на този вот никога не е бил по-ясен, а залозите - по-високи, коментира вицепрезидентът Майк Пенс

21:51 | 24 август 2020
Обновен: 21:54 | 24 август 2020
Автор: Хюлия Айваз
Снимка: Chris Carlson/AP Photo/Bloomberg
Снимка: Chris Carlson/AP Photo/Bloomberg

В първия ден от четиридневната си конференция републиканците формално подкрепиха кандидатурата на президента Доналд Тръмп за изборите през ноември, предава Ройтерс, цитиран от  Investor.bg.

В Шарлът, Северна Каролина, където членовете на партията се събраха, Тръмп официално си осигури гласовете, които ще му бъдат нужни, за да поиска повторна номинация. Всичко това се случва на фона на коронавирусната пандемия, която взе над 176 хил. жертви в Съединените щати, заличи милиони работни места и влоши имиджа на президента сред избирателите.

Конференцията, която се провежда отчасти на живо, отчасти виртуално, е обсипана с членове на семейството на Тръмп. Президентът ще изнася речи и в четирите предвидени дни, докато около мястото се провеждат протести.

Събитието рязко контрастира на това на демократите, които избраха изцяло виртуален формат, за да номинират Байдън и Камала Харис. Дигиталното събитие имаше за цел да намали риска коронавирусът да се разпространи на политическото събитие.

„Изборът на този вот никога не е бил по-ясен, а залозите никога не са били по-високи“, коментира вицепрезидентът Майк Пенс пред присъстващите днес.

Прочетете още на Investor.bg.