Силна и остра реч на Джо Байдън беляза края на конвенцията на Демократическата партия

Кандидат-президентът на демократите хвърли неколкократно ръкавицата на Доналд Тръмп

09:24 | 21 август 2020
Обновен: 09:57 | 21 август 2020
Автор: Димитър Баларев
Силна и остра реч на Джо Байдън беляза края на конвенцията на Демократическата партия

Конвенцията за номинация завърши с реч на Джо Байдън. По този начин партията започва горещата фаза на предизборната кампания преди американците да изберат своя нов президент на 3-ти ноември, съобщава investor.bg.

За Байдън вероятно допълнителен плюс беше фактът, че тази виртуална партийна конференция се провежда без обичайния спектакъл: без балони и изкуствен дим и светлини, без аплодисменти и наздравици, без глупави шапки в публиката. Нищо от това не би съответствало на тона, който Байдън зададе в речта си за номинация.

Този тон направи впечатление и в първите минути от 30-минутната му реч. "Сегашният президент прекалено дълго загърна Америка в мрак", каза Байдън. "Прекалено много гняв, твърде много разделение. Тук и сега аз ви давам думата си, че ако ми поверите президентския пост, ще заложа на най-добрите от нас, не на най-лошите. Аз ще бъда съюзник на светлината, не на мрака. И не се съмнявайте, ние ще преодолеем този тъмен период в Америка", заяви 77-годишният Байдън. 

Той използва грандиозното събитие, за да представи своята визия за бъдещето на страната. Изказванията на кандидатите за президенти традиционно са поантите на предизборната кампания в САЩ. Като президент той ще даде обещание на американците, каза Байдън: „Ще защитя Америка, ще защитавам от всяка атака - видима или невидима - винаги, без изключение, всеки път“.

Кандидатът оплака повечето от 170 000 американски жертви на пандемията и обвини Тръмп, че все още няма план как да поеме кризата под контрол. И до днес републиканецът не бил разбрал, че икономиката няма да се възстанови и училищата не могат да бъдат отворени безопасно, докато той не се справи с вируса.

Повече по темата четете в investor.bg.