Johnson & Johnson напредва с ваксината срещу Covid-19

Компанията ще се опита да направи над 1 милиард дози от ваксината до края на 2021

19:37 | 30 март 2020
Обновен: 02:30 | 7 юни 2020
Снимка:  Andrew Harrer/Bloomberg

Johnson & Johnson заяви в понеделник, че e постигнала напредък с ваксината срещу Covid-19 и че продуктът може да бъде готов в началото на 2021 година, пише The Wall Street Journal. 

Компанията е избрала водещ кандидат за ваксината от конструкциите, върху които е работила, и заяви, че тестовете върху хора ще започнат най-късно до септември. 

J&J обяви, че при одобрение за спешна употреба може да направи ваксината широко достъпна в началото на следващата година. Компанията заяви, че е избрала и две резервни конструкции, в случай че водещият кандидат се провали. 

При успех ваксината ще бъде достъпна и ще се продава с нестопанска цел. 

Johnson & Johnson е една от много компании, работещи по ваксина срещу болестта, която се превърна в глобална здравна криза. 

От компанията съобщиха, че ще се опитат да увеличат своите глобални производствени възможности, за да направят повече от 1 милиард дози от ваксината срещу Covid-19 до края на следващата година.  

J&J заяви, че работи и с Биомедицинския орган за напреднали изследвания и развитие, част от Министерството на здравеопазването, за да разшири своите изследвания в посока лечение на Covid-19.