16 задържани в поредната нощ на протести в Хонконг

Демонстрациите продължават вече девет седмици

14:20 | 11 август 2019
Снимка: Billy H.C. Kwok/Getty Images
Снимка: Billy H.C. Kwok/Getty Images

Полицията в Хонконг арестува 16 души в поредната нощ на неуредици с демонстранти, които протестираха въпреки забраната в т.нар. Нови територии, пише Bloomberg. 

Отделни протести бяха организирани днес на две места в Хонконг, предаде Асошиейтед прес. Голям брой хора насядаха под чадъри под горещо слънце за митинг в парк "Виктория" в централен Хонконг. Друга група излезе на протестно шествие в квартал Шам Шуй По в района Коулун.

Протестите в Хонконг продължават вече девет седмици. Исканията на протестното движение включват оставка на лидерката на града, демократични избори, освобождаване на арестуваните по-рано протестиращи и разследване на употребата на сила от страна на полицията срещу демонстрантите.

Плакати на митинга в парка "Виктория" гласяха "Върнете ни Хонконг" и "Оттеглете злия закон", като последният се отнася за законопроект за екстрадиция, който беше първоначалната искра за протестите.

Полицията разреши митинга в парка, но отхвърли искане на организаторите да организират шествие в източната част на остров Хонконг. Полицията също отказа разрешение за шествието в Шам Шуй По, но протестиращите така или иначе го направиха. 

Вижте повече на Investor.bg.