Такаши Ито: SENSHI създават звездни бойци

Стремежът ми е да създам истинска суперзвезда на бъдещето в кикбокса, а SENSHI явно мислят в същата посока

16:00 | 2 декември 2022
Обновен: 16:19 | 2 декември 2022
Автор: Зорница Крушарска

Започнах да се занимавам с карате в прогимназията, в седми клас, а когато станах на 20 започнах с тренировките по кикбокс, за да стана професионалист, разказа Такаши Ито в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

Коментирайки бизнес модела в каратето и в кикбокса, събеседникът отбеляза, че в Япония има само една боксова организация, но кикбокс организациите са много, може би най-много в целия свят.

„Затова и смятам, че не могат да се сравняват като популярност. ММА също е много популярен спорт, защото UFC има голямо присъствие и всички имат за цел да участват в UFC. Затова ММА е толкова по-популярен от кикбокса. В момента има една водеща организация в кикбокса и за нас това е шанс за ново начало и спечелване на популярност”.

Днес се запознах с организатора на сериите SENSHI във Варна и мисля, че той има същите убеждения като мен. SENSHI създават звездни бойци, наистина супер звезди.

Аз съм промоутър на кикбокс състезанията наречени R.I.S.E. и се занимавам с това вече 19 години. Най-популярният ни състезател е Теншин Насукава. Името му е популярно по цял свят. Той е само 55 килограма, но всеки е чувал за Теншин. Провеждаме събития 20 пъти годишно и  с логото на R.I.S.E. вече има над 200 състезания за 19 години, сподели събеседникът.

„Стремежът ми е да създам звезда, истинска суперзвезда на бъдещето в кикбокса, а SENSHI явно мислят в същата посока”.

По думите на Такаши спортът е добър бизнес.

„Искам да създам добър спортист, суперзвезда, така че и публиката да изпита удоволствие от битката.Така всички печелят”.

Цялото интервю може да гледате във видеото.