Глаубе Фейтоса: Очаквам голямо шоу на SENSHI турнирите във Варна

Имам настройката, че никога не бива да се предаваш

14:40 | 2 декември 2022
Автор: Зорница Крушарска

Сам човек не може да стигне до най-високото ниво. Особено в бойните изкуства. Аз имах голям късмет да съм заобиколен от добри хора и съм много благодарен на всички, които са ми помагали. Това каза легендата в карате Киокушин Глаубе Фейтоса в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

Израснах с тренировките. Като започнах бях почти на 12 г. Имам настройката, че никога не бива да се предаваш, че винаги трябва да продължаваш да опитваш все повече и повече, постоянно. Когато растеш, ако моделираш този тип мислене, ако си вършиш работата, ако учиш, започваш и да мислиш така, сподели Фейтоса.

„Когато тренираме карате киокушин, винаги казваме: Ус! Тази дума значи много. Докато учиш, разбираш смисъла на тази дума и след това я прилагаш в живота си. За мен Ус е всичко. Означава: продължавай, не се предавай. Тази малка дума в карате киокушин означава много”

Коментирайки предстоящите SENSHI турнири във Варна, събеседникът каза, че за първи път ще може да гледа състезанията на живо и отново очаква качествена продукция и голямо шоу.

Цялото интервю може да гледате във видеото.