Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Сам Греко: SENSHI бележи успехи където другите се провалиха

Сам Греко, бивш световен карате шампион и треньор по бойни изкуства, "Светът е бизнес", 30.11.2022 г.

21:30 | 30 ноември 2022
Обновен: 11:18 | 1 декември 2022
Автор: Даниел Николов

Каратето и кикбоксът са по-слабо популярни от ММА или от бокса, защото не успяват да навлязат по подобен начин в големите медии. Боксът и ММА жънат всички печалби. UFC се разраства най-бързо в световен мащаб – не е най-големият, но е най-бързо развиващ се. Това каза Сам Греко, бивш световен карате шампион и треньор по бойни изкуства, в ефира на предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

"Наистина много се вълнувам заради турнира SENSHI, защото там, където другите се провалиха, Сенши бележи успехи. Те формират толкова силни връзки не само в Европа, но и по целия свят. Смятам, че след 5 до 10 години те ще са фактор, с който всички ще се съобразяват."

В коментар за провала на състезанията К-1, Греко каза, че това се дължи на факта, че организацията е изместила фокуса си от основата си и традициите.

"Тежката категория е най-престижната в света благодарение на К-1, тя стана най-голямата. Но по някаква причина те започнаха да взимат едни големи момчета, които тежаха 130, 140, 180 килограма и един вид насочиха вниманието си другаде, а не към истинската, класическа тежка категория. Предпочетоха цирковите представления с подобни гиганти и просто изгубиха своята популярност."

Да си световен шампион и карате легенда е мечта, споделя Греко. "Каратето е моят гръбнак, моята сила в спорта и в живота като цяло. То ме научи на много неща за това как да се държа, какво поведение да имам. Научи ме на много неща за бизнеса, научи ме на много за всичко в живота."

Началото е било трудно като тренировките и дисциплината не са харесвали на Греко през първите седмици, "но после се влюбих и никога не се върнах назад", споделя той.

Как бившият световен шампион инвестира печалбите си от турнири може да гледате във видеото.

К-1 легендата Сам Греко ще бъде специален гост на зрелищната международна бойна галавечер SENSHI, която ще се проведе на 3 декември в Двореца на културата и спорта, гр. Варна, от 19 часа. Бойната карта на новото 14-о издание включва 13 атрактивни и оспорвани двубоя по правилата KWU Full Contact между 26 елитни бойни звезди и шампиони от 17 държави, сред които Австралия, Португалия, Испания, Нидерландия, Япония и др. Билетите за SENSHI 14 са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim и през сайта Grabo.bg.

Всички гости на предаването "Светът е бизнес" може да намерите тук.