Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Николас Петас: SENSHI турнирите във Варна дават много възможности на младите

Николас Петас, шампион тежка категория, Дания, в „Светът е бизнес”, 30.11.2022

21:00 | 30 ноември 2022
Обновен: 11:02 | 1 декември 2022
Автор: Зорница Крушарска

Ако има голяма мечта и голяма цел, тогава всеки спорт може да стане велик и да привлича повече хора. SENSHI турнирите, организирани във Варна, са изключително интересна възможност за младите, за следващото поколение. Аз съм силно посветен в тях, защото мисля, че правят добре нещата. Дават възможност на децата да изучават духа на карате. И в същото време да научат кикбокс, да научат ММА, разказа Николас Петас, шампион тежка категория от Дания, в предаването „Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков.

Мечтата привлича. Например в Япония всеки иска да играе бейзбол. Защото бейзболът е най-масовият спорт в Япония. Така че всички япончета докато растат, техните бащи ги учат да играят бейзбол. Гледат бейзбол, тренират бейзбол, ходят по лагери. Най-добрите от всички спортисти са в бейзбола.

Николас Петас има шампионска титла от К-1 в Япония, европейска титла в тежка категория и една световна титла по карате.

Попитан дали се смята за карате легенда, роденият в Гърция датски шампион каза, че не мисли, че докато си жив може да си легенда.

„Ако оставиш нещо след себе си, някакво наследство, може. Но аз все още вървя по този път”.

Може би много хора ме помнят с това, което съм правил в последните 30г. Живея в Япония и там хората ме познават.

Там съм оставил следи в световните бойни изкуства. И в карате, и в К-1. И по този начин успях да се снимам във филми и по телевизията и т.н.

Коментирайки какво би казал на едно дете, което иска да стане каратека, Петас каза, че ще го посъветва да прочете малко и да види кой стил го интересува.

„После влез в някое дожо, вземи някой урок или погледай, говори със сенсеите. Намери си дожо, което е достатъчно близо до теб, където знаеш, че ще те тренират. И после не поглеждай повече назад, каквото и да става. Колкото и да е трудно, продължавай. Сигурен съм, че ще научиш нещо, което хората могат да научат само в бойните спортове”.

Как шампионът инвестира парите си може да гледате във видеото.

К-1 легендата Николас Петас ще бъде специален гост на зрелищната международна бойна галавечер SENSHI, която ще се проведе на 3 декември в Двореца на културата и спорта, гр. Варна, от 19 часа. Бойната карта на новото 14-о издание включва 13 атрактивни и оспорвани двубоя по правилата KWU Full Contact между 26 елитни бойни звезди и шампиони от 17 държави, сред които Австралия, Португалия, Испания, Нидерландия, Япония и др. Билетите за SENSHI 14 са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim и през сайта Grabo.bg.

Всички гости на предаването „Светът е бизнес” вижте тук.