Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Какво е да си успешен в бизнес с люти чушки?

Александър Кюркиев, създател на Chilli Hills, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 01.07.2020

20:09 | 1 юли 2020
Обновен: 08:01 | 2 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Chilli Hills е бранд, фокусиран върху продажбата на люти, натурални и чисти като състав продукти. Какво е да си успешен в подобен тип бизнес разказа създателят на компанията Александър Кюркиев в интервю за редактора Вася Николова, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”.

Кюркиев посочи, че отражение на пандемията е имало и за Chilli Hills, но то не е било сурово. По думите на госта компанията е отчела спад в работата си с ресторантите, но коронакризата ѝ е предоставила възможност да отдели повече внимание на онлайн присъствието си. 

Той разказа, че за маркетинга си дружеството разчита на прозрачността на това, което прави. “Работим със суровина, която се произвежда в България и е интересна”, заяви Кюркиев. 

От разговора стана ясно, че компанията няма конкуренция на пазара у нас, но не това е целта ѝ, а разрастване извън страната. 

“Проблемът с колеги извън България е в суровината. За да се постигнат конкурентни цени, много от тях са принудени да изпозлват изсушени продукти или пюрета, внесени от Китай. У нас можем да си позволим да работим с пресни продукти, които се селектират собственоръчно”. 

Кюркиев отбеляза, че най-търсеният продукт на компанията е шоколадът с люти чушки, като разказа и за съвместен продукт с локална пивоварна - люта бира, която е на пазара у нас от едва една седмица. 

“Психологията на българския потребител започва да се изменя. Младото поколение търси нови вкусове - това е тенденция, която се развива устремно и по света”.

Другите планове на компанията включват и създаването на подвижни обекти, на които клиентите да могат да се насладят на готови ястия. 

Повече по темата вижте във видео материала. 

Видеа с всички гости на рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” гледайте тук