Ален Попович: Социалните мрежи започнаха все повече да си приличат

Повече по темата слушайте в подкаста на Bloomberg TV Bulgaria „UpDate”

11:57 | 14 декември 2020
Обновен: 14:07 | 14 декември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

С времето големите социални мрежи започнаха все повече да си приличат и да копират едни от други интересни функции, които им помагат да задържат потребителското внимание. Това коментира в подкаста “UpDate” на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Елена Кирилова експертът по дигитален маркетинг Ален Попович.

По думите му поредният пример за това е фактът, че след като Snapchat, Instagram и Facebook вече имат функцията Stories, и Twitter реши да пусне неин вариант.

„Социалните мрежи изглеждат еднакво... Приличат си, защото залагат на функции, които вече са доказали, че могат да задържат потребителското внимание“, посочи Попович.

Според него големите социални мрежи с времето са избягали от идентичността си, от онова, с което стъпиха на сцената и което ги отличаваше помежду им.

“Twitter започна много да заимства и започна да прилича на сбор от много социални мрежи“, категоричен е той.

Според него услугата, която се е опитала да избяга от тази тенденция, е китайският гигант TikTok, който е собственост на ByteDance. Компанията е осъзнала, че бъдещето на социалните мрежи е във видеото, тъй като потребителите прекарват повече време, гледайки клипове, отколкото взаимодействайки си с друго, статично съдържание в онлайн платформите.

Същевременно TikTok обмисля да даде възможност в услугата ѝ да се публикуват и по-дълги видеа, което според Попович ще даде възможност да привлече друга потребителска група - създателите на съдържание, които искат да „предложат един по-дълъг разказ“.

Ще се затегне ли хватката около Facebook през 2021 г. и кое беше събитието на годината в областта на социалните мрежи можете да чуете в записа.