Смарт час

Понеделник от 20 часа
Водещ: Живка Попатанасова

Директор на училище: Учителският труд трябва да премине във втора категория

Николай Радулов, директор на 176 ОбУ "Св. Св. Кирил и Методи", Смарт час, 15.02.2021

20:34 | 15 февруари 2021
Обновен: 20:34 | 15 февруари 2021
Автор: Николета Рилска

Трябва да се помисли за преминаването на учителския труд във втора категория. Това заяви Николай Радулов, директор на 176 ОбУ "Св. Св. Кирил и Методи", в предаването “Смарт час” с водещ Живка Попатанасова. Той посочи, че вече е създадена нова работодателска организация на малките училища, която ще търси контакти с образователното министерство, за да постави подобни теми на дневен ред.

Радулов коментира дейността на учителите в условията на пандемия.

“Учителите се справят блестящо с ротационното обучение, но са много уморени”, отбеляза той. Според него "сред колегията има преумора", особено трудно е за служителите на 60 и повече години.

По думите на госта ротационният принцип ще има успех.

“Няма проблем с обучението в електронна среда... Няма пропуски, защото колегите работят много усърдно с децата. Контактът обаче го няма и ето това е големият проблем”.

Той посочи, че около 30% от родителите на децата в 176 ОбУ "Св. Св. Кирил и Методи" са дали съгласие за провеждането на антигенни тестове сред тях.

“Родителите с по-високо образование искат да се направят тези тестове, останалите с по-ниско се страхуват. Хората, които разбират колко е важно да бъде направен такъв антигенен тест, разрешават”, коментира той.

По отношение на имунизациите сред учители Радулов обясни, че 1% от колегите му вече са ваксинирани, има няколко процента сред тях, които са преболедували и имат антитела.

“Почти всички колеги ще се ваксинират, защото разбират какъв е проблемът. Засега изчакват малко повече информация за отделните ваксини”.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “Смарт час” гледайте тук.