Кой губи най-много от Brexit

Майкъл Хайзе, гл. икономист, Allianz

16:40 | 10 юни 2016
Автор: Иван Николов
Възрастен британец се подпира на бастун с националния флаг на Обединеното кралство. 10/6/2016.  Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Възрастен британец се подпира на бастун с националния флаг на Обединеното кралство. 10/6/2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Интервю на Майкъл Хайзе, гл. икономист, Allianz коментира евентуалните последици от излизането на Великобритания от ЕС, икономиката на САЩ и Япония и ходовете на централните банки. Интервю от Сингапур за Хаслинда Амин от Bloomberg 10 юни 2016.

Хайзе оцени и валутните политики на централните банки:

"Ако нещо работи в политиката на ЕЦБ да стимулира икономиката, това е валутният курс. Това е опасен инструмент и не всички страни могат да го използват. Това е валутна война, в края на краищата. Би трябвало да се въздържаме от това.

Трябва да видим, че основните условия за растеж на икономиката се подобряват. Това, което може да наречете реформа в предлагането или структурна реформа. За щастие по време на обиколката ми в Азия чух тази дума в много страни. В Китай реформата на предлагането е голяма тема.

Е, има други тълкувания в развитите икономики, но е правилният начин на мислене".

Чуйте цялото интервю.