Рекорден ръст на Boeing

Айвън Файнсет, финансов анализатор, Tigress

12:29 | 26 януари 2017
Автор: Иван Николов
Производствена линия на Boeing 787 Dreamliner в Норт Чарстън, Южна Каролина, САЩ. 6/12/2017. Photographer: Travis Dove/Bloomberg
Производствена линия на Boeing 787 Dreamliner в Норт Чарстън, Южна Каролина, САЩ. 6/12/2017. Photographer: Travis Dove/Bloomberg

Акциите на Boeing Co. постигнаха исторически връх, след като 787 Dreamliner излезе от десетилетия на загуби и подкрепи компанията да обяви растяща печалба и да прогнозира турбуленции за широкофюзелажните самолети, съобщи Bloomberg.

Най-големият в света производител на самолети разчита на гиганта от композитни материали и по-бързото производство на тяснофюзелажните 737 – основен модел на нискоразходните авиокомпании, за да подкрепи резултатите си тази година.

Boeing прогнозира по-високи кешови приходи в сряда, 25 януари 2017 и очаква спад в продажбите, защото прави по-малко широкофюзелажни 777.

Компанията обеща да върне целия свободен паричен поток на асционерите, да изкупи обратно акции и да увеличи дивидента на фона на рекордните поръчки. Въпреки това базираната в Чикаго компания среща трудности да убеди акционерите, които се тревожат от спада в търсенето на нови самолети заради ниските цени на петрола и бъдещето на продажбите на самолети в Китай заради търговските напрежения.

Според финансовия анализатор в Tigress Айвън Файнсет Boeing разчита на други три сектора, в които е лидер - киберсигурност, безпилотни машини и комуникации.

"Най-важното за Boeing е бизнесът им с киберсигурност. Най-голямата тревога за правителствата и корпорациите са кибератаките, дори повече от военните атаки.

Затова Boeing е важен играч. Хората дори не знаят колко са големи в тази област.

Това е област, в която Тръмп каза, че иска да бъде фокусирано вниманието и в която разходите се увеличават страшно много", каза Файнсет.

Чуйте целия анализ във видеото.