Комикс и Стивън Кинг си оспорват боксофиса тази седмица

„ШАЗАМ!“ и „Гробище за домашни любимци“ привлякоха общо 29 000 зрители

14:30 | 9 април 2019
Снимка: Alexandra Films
Снимка: Alexandra Films

Водещите заглавия в родните киносалони за изминалия уикенд бяха в коренно различни жанрове, но до голяма степен предизвикаха еднакво висок интерес у зрителите. Комикс-комедията „ШАЗАМ!“ и поредната екранизация на роман от Стивън Кинг „Гробище за домашни любимци“ привлякоха общо 28 701 зрители в киносалоните из цялата страна.

Продукцията на DC Comics, обаче, събра повече приходи, защото се появи на общо 73 екрана, от които 69 на 3D и 4 на IMAX. Приходите от билети достигнаха 173 644 лева именно по тази причина.

Преиздаденият от 1989 г. филм от своя страна се прожектира изцяло на 2D формат, което се превърна в традиция за жанра, след няколкото неуспешни опита с „Тексаско клане“ и „Убийствен пъзел“. Така „Гробище за домашни любимци“ дебютира с приходи в размер на 135 139 лева.

Двете ленти се приеха разнопосочно от критиката и зрителите. Ужасът получи високи оценки от специалистите, но зрителите не останаха очаровани от видяното. При комикс-екранизацията бе постигнат обратният ефект.

Идният уикенд очакваме премиерата на „Хелбой“ с особен интерес, защото римейкът има сериозно българско участие в лицата на Надя Керанова, Мария Тепавичарова, Ана Табакова и солидна група от български дизайнери, които са работели по компютърните ефекти и грима за героите.