Метавселената предлага нови търговски възможности.

Тревър Джордж, Зак Бруш, съоснователи на Recur

15:00 | 15 септември 2021
Преводач: Кирил Петков

Да направим следващата крачка към метавселената. Какво мислите за нея? Оптимист ли сте за нея? Какво ще стане, ако компания като Facebook я притежава?

В момента метавселената е гореща тема. Има много неща около нея, не е просто едно място. Идеята е да живееш в дигитален свят и да общуваш дигитално. За мен бъдещето на метавселената е свързана мрежа на различни метавселени или дигитални светове.

За нас, в света на NFT, метавселената предлага нови търговски възможности. В момента имаме физически и е-магазини. В бъдеще това ще бъде метавселената, особено за IP, с които работим, където те ще могат да създават неща и да ги продават в дигитална среда.

Сигурно има много дигитални среди.

Тогава как виждате бъдещето на физическия и дигиталния свят? Кое ще бъде по-ценно в бъдеще? NFT или истинската картина?

В бъдещето ще се свържат. Ще има обвързване между метавселената и традиционния реален свят. Светът се дигитализира все повече и повече.

Много повече време прекарваме онлайн. Дори и в момента правим интервюто в Zoom. Преди време не би било възможно.

Имам клас в Peloton.

Започваме да прескачаме пропастта между метавселената – онлайн и дигиталният свят – и физическия.

С времето и развитието на технологиите това ново преживяване ще стане много по-масово и привлекателно. С навлизането на повече капитал в екосистемата на метавселената, ще правим всякакви нови неща в нея.

Накрая двата свята ще се сблъскат и физическият ще се обогати заради връзката си с метавселената и обратно. Това ще бъдат много вълнуващи времена.

Все по-голямата дигитализация на всичко отваря много възможности аз повече отчетност, но и за измама. По-рано в предаването говорехме с основателя на Litecoin за историята с Walmart, която прати акциите на Litecoin в небесата и се оказа пълна измислица. Как инвеститорите и хора, които мислят да влязат в NFT да се правят с такъв риск и недоверие?

Както и в всичко останало, трябва да проучвате. Да сте наясно какво купувате и с какво търгувате. Затова казвам – купувайте това, което обичате. Намерете актив, който ви харесва и го вземете, защото в метавселената той ще живее с вас.

В Recur ние развиваме най-добрата технология в този клас. Имаме огромен опит в крипто. Целият екип е изградил голяма част от основната инфраструктура –някои от най-големите крипто борси.

Относно лицензирането, екипът ни е работил в тази област от десетилетия. Също както в крипто доверието е всичко, така е и при лицензирането.

Накрая искате да знаете, че работите с правилните хора и сами си правите проучванията.