Microsoft отмени плановете си за връщане в офиса

Спенсър Соупър, Bloomberg

13:32 | 14 септември 2021
Преводач: Петя Кушева

В най-общ смисъл различните технологични компании, включително Microsoft, непрекъснато преместват датата на завръщане в офиса, все по-назад и по-назад и това, което Microsoft казва сега е подобно на онова, което Apple направи по-рано. Казаха: „Не знаем кога. Ще дадем 30 дневно предизвестие на работниците, че ще има преходен период.

Така че няма да е като да им се обадят посред нощ и да им кажат да дойдат на работа утре, но че по принцип не могат да предвидят кога ще очакват служителите да се върнат редовно в офиса си.

Както казах, сега Microsoft и Apple просто казват: „Ще следим и ще осигурим преходен период, след като имаме точна дата.“ Така че са в един неопределен модел на задържане.

Има компании като Amazon и Facebook, които го отложиха за януари. Мисля, че Google беше готова за октомври. Така че да, просто е така.

Но отново денят продължава да бъде отлаган, така че вече няма много значение.

Мисля, че при технологиите в частност, тъй като пазарът е толкова конкурентен за работниците, много работодатели чувстват натиск да стъпват много тихо, като изискват служителите им да се върнат обратно в офиса, защото те се страхуват се, че хората, които не искат да се върнат в офиса, просто ще си намерят друга работа другаде, която им позволява да продължат да работят от разстояние.

Но от друга страна Microsoft беше изненадана. Тя проведе проучване и установи, че повечето от служителите й, почти половината от тях всъщност се надяват да се върнат в офиса три или четири дни седмично след като отшуми пандемията.

Така че определено има работници, които биха искали да се върнат в офиса.