Хелън Лу за инвестициите в меме акции, част 2

Хелън Лу, личен финансов инфлуенсър Money Minimalist

11:30 | 17 юли 2021
Преводач: Антон Груев

Колкото повече го казвам, толкова повече хората са склонни да се вслушат в него. Един от най-важните елементи в моята платформа е, че показвам на хората резултатите от инвестициите си, които съм направила преди 1 или 2 години. И след като видят как са се развили, това ги кара да се чувстват по-уверени и да действат. Също така се опитвам да не казвам на хората, че не могат да направят нещо.

Разбира се, че хората иска да инвестират в GameStop. Аз ги съветвам да ги ограничат до 10% от портфейла си, защото това по-скоро е хазарт, а не инвестиция. Това са съветите, които им давам.

Рисковите инвестиции на малцинствените групи

Има една страхотна глава от книга, озаглавена Психология на парите. Някои малцинствени групи вярват в средства за лесно забогатяване като лотарията. А много хора, включително аз вярваме, че образованието и дългосрочното планиране на богатството е много по-успешно за подобни етнически малцинства, като моето. И вероятно ако те се научат как да инвестират дългосрочно, ще имат много по-голям успех, отколкото ако влагат в нещо като GameStop или AMC.

Тази информация може да е трудна за преглъщане, но в крайна сметка никой не съжалява, че е инвестирал пари, от които забогатява бавно и които много по-добре предпазват богатството му.