Хелън Лу за инвестициите в меме акции, част 1

Хелън Лу, личен финансов инфлуенсър Money Minimalist

11:30 | 17 юли 2021
Преводач: Антон Груев

В днешно време младите искат да изградят богатството си без да се страхуват от фондовия пазар. Особено с меме акциите има много объркваща информация и разбира се хората търсят практична и актуална информация за това как да инвестират дохода от дневната си работа и да изградят пасивен доход от инвестиции.

Да, определено поемам голяма отговорност със своя Instagram и виждам, че в последно време става все по-голяма платформа. Но искам ясно да кажа, че много внимавам да не давам инвестиционни съвети. Аз не съм финансист и това, което се надявам е да споделям практически съвети, докато аз самата се уча и да споделям личната си история.   

За да могат хора с подобни професии да правят същите неща, които и аз, ако те искат да тръгнат по път като моя.

За милениълите в днешно време може би ще е добре ако инвестират във нискоразходни индексни фондове. Обикновено пренебрегвам акции като AMC и GameStop, защото ако има един сигурен начин за забогатяване, то със сигурност е чрез индексни фондове.

Хората се опитват да забогатеят бързо, а такива акции са сигурен начин да загубите парите си. Така че ако някой ме пита с какво да започне, бих го насочила към лична спестовна сметка, допълнителни пенсионни фондове или нискоразходни индексни фондове.